Corona in Zuid-Amerika

Natuurlijk vragen onze klanten en eventuele toekomstige klanten zich af hoe het zit met Corona in Zuid-Amerika en dan met name in de landen die wij aanbieden: Argentinië, Chili en Peru. Kan je al een reis boeken bijvoorbeeld?

Maatregelen

Op het moment van schrijven (17 juni 2020) is Zuid-Amerika helaas nog volkomen in de ban van het Corona virus. Met name in de landen Peru, Ecuador en Bolivia en bovenal Brazilië zijn er veel besmettingen en kan de gezondheidszorg het (bijna) niet aan. De meeste landen hebben strenge maatregelen genomen, andere landen hebben veel te laat het gevaar in gezien.

Corona maatregelen Argentinië

Eén van de landen die direct strenge beperkingen oplegde aan zowel de inwoners als reizigers, was Argentinië. Als één van de eerste landen in Zuid-Amerika gooide Argentinië de grenzen op slot, sloot Nationale Parken af voor bezoek en stelde een verplichte quarantaine in voor iedereen. Deze duurt nu al 3 maanden (!), hoewel er inmiddels meer vrijheden zijn toegestaan. Het overgrote deel van de besmettingen is in de regio in en rond Buenos Aires, maar in bijna alle provincies zijn wel gevallen bekend. Tot september mag er niet gevlogen worden en ook reizen via de populaire lange afstandsbussen is nog steeds niet mogelijk. Er wordt veel aandacht besteed aan de crisis en de regering geeft zeer regelmatig updates over de situatie. Indien u de Spaanse taal machtig bent, kunt u eens kijken op sites van de grootste landelijke dagbladen en nieuwszenders:

  • www.clarin.com.ar (krant)
  • www.lanacion.com.ar (krant)
  • www.tn.com.ar (nieuwszender)