Fly-drive Argentinië: Bariloche

7 Days

Samenvatting fly-drive Argentinië:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van het Argentijnse Merendistrict, in het noorden van Argentijns Patagonië. Uw fly-drive begint in Bariloche (3 nachten). Hier vindt u onder andere enorme chocoladewinkels en uitstekende restaurants. Het grootste skigebied van Zuid-Amerika Cerro Catedral is ook zomers te bezoeken. Na Bariloche rijdt u naar San Martin de los Andes (2 nachten), aan het Lacarmeer. U vervolgt uw weg via de beroemde Zeven Merenroute naar Villa la Angostura (1 nacht), voordat uw de huurauto weer inlevert in Bariloche en uw fly-drive door dit deel van Argentinië er weer op zit.

Dagschema fly-drive Merengebied van Argentinië

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar uw onderkomen

Bij aankomst op het vliegveld, bus- of treinstation van Bariloche staat de autoverhuurder u op te wachten. U ontvangt hier de huurauto voor de komende dagen. Vervolgens rijdt u naar de leuke hosteria direct aan het Nahuel Huapimeer. Indien beschikbaar, boeken we natuurlijk een kamer met uitzicht op het meer. De hosteria ligt op loopafstand van het centrum. De rest van de dag heeft u vrij. Zo kunt u bijvoorbeeld de chocoladewinkels of het chocolademuseumpje bezoeken, schuin tegenover de hosteria. Of ga er alvast op uit met de huurauto, zo kunt u het Circuit Chico al rijden. Vergeet niet bij Cerro Campanario met de stoeltjeslift naar boven te gaan voor een bijna 360 graden uitzicht over de omgeving. Dit behoort volgens National Geographic tot de top10 van mooiste uitzichtpunten ter wereld!

Dag 2: Vrije dag Bariloche

Heeft u het Circuito Chico gisteren nog niet gereden, dan kan dat natuurlijk ook vandaag. Onderweg ziet u ook het beroemde hotel Llaollao, één van de bekendste hotels in Argentinië. Of ga zuidwaarts, naar El Bolsón met zijn enorme (hippie)markt, via een prachtige en geheel geasfalteerde weg. Ook kunt u naar het skigebied rijden, het is het grootste skigebied van Zuid-Amerika en ook in de zomer zijn er liften open. Zo kunt u lunchen in één van de refugio´s (skihutten), met prachtig uitzicht over de Andes. Met wat geluk ziet u hier ook condors.

Dag 3: Vrije dag Bariloche

Optioneel kunt u kiezen voor het maken van een boottocht naar Puerto Blest. Hier zie je de waterval Los Cantaros vanaf verschillende hoogtes. Of vaar met een kleine boot naar Brazo Tristesa voor een rustige dag in prachtige natuur. In de hosteria kunnen ze dit voor u boeken. Bent u een liefhebber van golf, ga dan zeker een rondje lopen op de grandioze 18 holes banen van het Llaollao hotel of van de club Arelauquén! Wilt u er liever weer met de auto op uit, rijd dan in de richting van Cerro Tronador, de hoogste berg van de omgeving. Let wel dat een deel van de route onverhard is en de weg zo smal, dat je alleen in de ochtend naar boven mag rijden en in de middag alleen naar beneden.

Dag 4: Rijden naar San Martin de los Andes (260km)

Vandaag rijdt u over geheel verharde wegen naar San Martin de los Andes. De weg volgt eerst de rivier Limay en al snel komt u bij het Amfiteatro, een prachtig uitzichtpunt. Vervolgens ziet u bij Confluencia bijzondere door erosie uitgesleten rotspartijen, waaronder “De vinger van God”. Dan gaat het de hoogte in en denkt u verdwaald te zijn, u rijdt nu in het echte Patagonië. Uiteindelijk ziet u het water weer en na de lange brug slaat u af richting Junín de los Andes. Dit deel is ook weer prachtig, met uitzicht op de vulkaan Lanín in de verte. De weg vervolgt door een mooi vallei, voordat u bij uw prachtige hosteria in San Martin de los Andes aankomt.

Dag 5: Vrije dag San Martin de los Andes

Het vriendelijke stadje San Martin de los Andes ligt aan het Lacarmeer en wordt met name door de Argentijnen veel bezocht. U kunt richting de vulkaan Lanín rijden en onderweg boottochtjes maken waar bijna geen toerist komt, over spiegelgladde meren met prachtige bossen en fjorden. Visliefhebbers ook opgelet, de rivieren rond San Martin en met name Junín de los Andes zitten vol met diverse forelsoorten. Sportvissers over de hele wereld (tot Amerikaanse presidenten aan toe) kennen deze regio als hét paradijs voor vliegvissen, van november tot eind april. Het spreekt voor zich dat er ook veel visrestaurants zijn, naast de andere lokale specialiteiten als wild zwijn en hert. Golf liefhebbers kunnen hun geluk beproeven op de prachtige Nicklaus Signature baan.

Dag 6: Rijden naar Villa la Angostura (105km) via de Zeven Meren route

Vandaag staat een prachtige route op het programma en één van de meest bekende van Argentinië, de Zeven Merenroute tussen San Martin de los Andes en Villa la Angostura. Onderweg komt u langs 7 verschillende meren, met uiteraard mooie uitzichtpunten. Ook ziet u diverse watervallen op de route. Een klein deel van het traject van vandaag is nog “ripio”, onverhard dus maar met een gewone auto prima te doen. De eindbestemming van vandaag is het gezellige dorpje Villa la Angostura, net als Bariloche aan het Nahuel Huapimeer gelegen, maar dan aan de andere kant. We boeken hier weer een uistekende hosteria voor u, op loopafstand van de hoofdstraat.

Dag 7: Rijden naar Bariloche (80km), auto inleveren

Op deze laatste dag van uw fly-drive rijdt u terug naar Bariloche, de weg is geheel geasfalteerd en van uitstekende kwaliteit. Als u nog voldoende tijd heeft, rijd dan eerst naar de haven van Villa la Angostura en boek een boottocht naar het Bosque de Arrayanes. Deze kaneelkleurige boom gaf Walt Disney de inspiratie voor de tekenfilm Bambi! De bijzondere Arrayaanboom komt ook maar op twee plaatsen ter wereld in een compleet bos voor, in Japan en hier in Villa la Angostura. In Bariloche levert u de huurauto weer in op het vliegveld, bus- of treinstation.

Met onze fly-drive in het Merengebied van Argentinië heeft u het beste van twee werelden. U heeft vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder. Vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

De prijs voor deze reis is inclusief:

  • 6 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Bariloche, categorie F (Fod Ecosport of vergelijkbaar), incl. GPS en vrije kilometers, eventuele tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Bariloche (per vliegtuig, bus of trein), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
  • Eigen risico (ter plekke deels afkoopbaar)
  • Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag)

Trip Facts

  • 7 dagen
  • € 550 per persoon
  • Oktober tm april