Fly-drive Mendoza en omgeving

9 Days

Samenvatting fly-drive Mendoza en omgeving:

Deze fly-drive Mendoza en omgeving voert door de provincies Mendoza, San Juan en La Rioja, in het westen van Argentinië. Uw fly-drive begint in het wijngebied van Lujan de Cuyo, bij Mendoza (3 nachten). Hier kunt u op uw gemak langs bodegas rijden in de wijngebieden rondom Mendoza. Vervolgens rijdt u naar het onderkomen in de buurt van de parken Talampaya en Ischigualasto (3 nachten), waar de heeft stilgestaan. Hierna gaat het via een gloednieuwe weg naar de nog relatief onontdekte omgeving van Barreal (1 nacht). Een prachtige omgeving en met een enorme vlakte waar veel aan blokarten wordt gedaan (zeilen op wielen). Uiteindelijk rijdt u via Portrerillos terug naar Mendoza (1 nacht), met uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van het westelijk halfrond. Hier levert u de volgende dag de huurauto weer in.

Dagschema fly-drive Mendoza en omgeving in Argentinië

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar Lujan de Cuyo (20km)

Bij het verhuurkantoor in het centrum van Mendoza ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. U rijdt vervolgens naar de sfeervolle B&B in het aangrenzende wijngebied Lujan de Cuyo. Persoonlijke aandacht van de eigenaren staat hier voorop en u kunt zelfs aanschuiven voor het familiediner indien u dat wenst (niet inclusief en van tevoren opgeven).

Dag 2: Vrije dag Lujan de Cuyo

In de omgeving van Mendoza heeft u geen vaste excursies, maar juist alle vrijheid om zelf te bepalen wat u wanneer wilt doen. Tips hebben we natuurlijk wel voor u. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld langs verschillende bodegas rijden om te zien waar de lekkerste Argentijnse rode wijnen vandaan komen. Het is ook mogelijk om fietsen te huren en dan een route per fiets te doen. Of doe het georganiseerd met een busje, in de B&B kunnen ze dit voor u regelen.

Dag 3: Vrije dag Lujan de Cuyo

Ook vandaag heeft u nog vrij, om er met de huurauto op uit te trekken door de omgeving en de vele wijngaarden. Bezoek ook eens andere wijngebieden, zoals Chacras de Coria of Valle de Uco. Bij het bezoeken van een bodega hoort natuurlijk ook een proeverij, om zelf te beslissen welke bodega en welke druif nu voor u de lekkerste wijn oplevert. Maar u kunt de dag ook gebruiken om de stad Mendoza te bezoeken. Een moderne stad met een groot en mooi centraal plein en vier satellietpleinen, waarvan Plaza España het mooiste is. Ook het immense Parque San Martin is zeker een bezoek waard.

Dag 4: Rijden naar Los Baldecitos (480km)

Er staat een lange, maar interessante autorit op het programma vandaag. U rijdt eerst in de richting van San Juan, provinciehoofdstad van de gelijknamige provincie. Vervolgens rijdt u via Vallecito en San Agustin de Valle Fertil naar het einddoel van vandaag: een bijzonder onderkomen nabij Los Baldecitos. Onderweg moet u zeker even stoppen bij Vallecito, waar het bedevaartsoord van La Difunta Correa te vinden is. Heel bijzonder om te zien en na het verhaal van La Difunta gehoord te hebben zult u nu ook de diverse plekken langs de weg vol met plastic flessen water begrijpen. Recht tegenover het bedevaartsoord is een eenvoudig restaurant om te lunchen voor u doorrijdt naar Los Baldecitos.

Dag 5: Bezoek Provinciaal Park Ischigualasto (Maanvallei)

Vanuit uw hotel zijn de twee beroemdste parken van de regio te bezoeken en we raden aan om te starten met Ischigualasto, ook wel Valle de la Luna genaamd. Met uw auto rijdt u naar het huisje van de parkwachters, waar gewacht wordt tot er voldoende deelnemers zijn om vervolgens in karavaan met uw eigen auto het park te doorkruisen. Onderweg wordt op verschillende plekken gestopt, onder andere bij “De onderzeeër”, “De Paddestoel” en het “Hans en Grietje huisje”. De gids zal hier meer vertellen over het park en het ontstaan. Let op dat het hier erg warm zal zijn, zorg dus voor beschermende kleding, zonnebrandcreme en voldoende water. De excursie duurt een paar uur en is zeer de moeite waard.

Dag 6: Bezoek Nationaal Park Talampaya

Het tweede park hier in de omgeving is Nationaal Park Talampaya. Volgens velen nog indrukwekkender dan Ischigualasto en verschillende delen van het park zijn te bezoeken met een gids of parkwachter. Met de auto rijdt u naar de ingang van het park en beslist daar welke route u wilt gaan zien. Als u vroeg vertrekt is het mogelijk om twee routes te doen. Bij de receptie van uw onderkomen hebben ze uiteraard ook veel informatie.

Dag 7: Rijden naar Barreal (400km)

Via de gloednieuwe weg rijdt u in westelijke richting naar San Jose de Jáchal en vervolgens zuidwaarts richting San Juan. Daar slaat u rechtsaf om uiteindelijk in Barreal aan te komen. De route is geweldig en hier komen nog niet zoveel toeristen. Het geheugenkaartje van de camara zal overuren maken! Uw onderkomen hier is een leuke posada met prachtig zicht op de Andes.

Dag 8: Rijden naar Mendoza

Vandaag rijdt u terug naar Mendoza, ook weer via een prachtige bergweg, welke deels onverhard is. Bij Uspallata komt u op de (uiteraard geasfalteerde) doorgaande weg tussen Mendoza en Santiago in Chili. Ook ziet u de Puente de Inca en in de verte de Aconcagua. Deze berg is met zijn bijna 7.000m hoogte de hoogste berg van het westelijk halfrond. In deze spectaculaire omgeving is onder andere de film Seven years in Tibet opgenomen! Verder richting Mendoza komt u nog langs Portrerillos, waar goede raftingmogelijkheden zijn. Uiteindelijk bereikt u Mendoza, waar we voor de laatste nacht een boutiquehotel in het centrum voor u boeken. De huurauto levert u aan het eind van de dag weer in.

Dag 9: Inleveren huurauto, einde van het fly-drive programma

Na het ontbijt en uitchecken kunt u uw reis vervolgen, bijvoorbeeld met één van onze bouwstenen of natuurlijk met een andere fly-drive. Doorsteken naar Santiago in buurland Chili is ook eenvoudig, waarbij u met een luxe en moderne dubbeldeksbus dwars door de Andes gaat.

Met onze fly-drive Mendoza en omgeving in het noordwesten van Argentinië heeft u het beste van twee werelden. U heeft vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder. Vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

De prijs voor deze reis is inclusief:

  • 7 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Mendoza, categorie C (Toyta Etios sedan of vergelijkbaar), incl. vrije kilometers, eventuele tweede chauffeur en verplichte verzekeringen, all-risk verzekering zonder eigen risico

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Mendoza (per vliegtuig, of bus), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
  • Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag)
  • GPS is op aanvraag, ter plekke te betalen en kan niet vooraf worden gegarandeerd

Trip Facts

  • 9 dagen
  • € 810 per persoon
  • Hele jaar (in de zomermaanden dec/feb wel érg warm!)