Fly-drive Argentinië: het noorden

10 Days

Samenvatting fly-drive Argentinië:

Deze fly-drive voert u door de prachtige regio van de provincies Salta en Jujuy met onder andere de beroemde Valles de Calchaquiés, in het noordwesten van Argentinië. Uw fly-drive begint na aankomst op het vliegveld of busstation van Salta. Vervolgens rijdt u naar het tussen de wijngaarden gelegen Cafayate (2 nachten) Daarna reist u via de geweldige (deels onverharde) Ruta40 en de Quebrada de las Flechas naar Cachí (1 nacht). Dan rijdt u via talloze haarspeldbochten van de Cuesta del Obispo naar San Lorenzo (3 nachten). U besluit uw fly-drive in het kleurrijke Tilcara (3 nachten), voordat u de auto weer inlevert in Salta.

Dagschema fly-drive Noorden van Argentinië

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar Cafayate (190km)

Bij aankomst op het vliegveld of busstation van Salta staat de autoverhuurder u op te wachten en ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. Na het papierwerk rijdt u zuidwaarts over de geheel geasfalteerde Ruta68 naar Cafayate. Onderweg ziet u prachtige door erosie uitgesleten rotsformaties als het Amfitheater, De Kikker en De Keel van de Duivel. In Cafayate overnacht u in prachtig hotel tussen de wijngaarden.

Dag 2: Vrije dag Cafayate

U kunt vandaag enkele bodegas bezoeken, de receptie van het hotel heeft altijd prima tips. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de mooie omgeving of laat het hotel een paardrijtocht organiseren. Maar u kunt ook met de auto naar Tafí del Valle rijden om daar te lunchen, via een bijzondere route (geheel geasfalteerd) en een bergpas met de naam “Kleine Hel”. Bezoek onderweg bij Amaicha het interessante Pachamamamuseum.

Dag 3: Rijden naar Cachí (165km)

U verlaat Cafayate en rijdt richting Cachí, nu via de beroemde Ruta40. Sommige delen van het traject zijn nog onverhard, maar met uw huurauto prima te doen. Onderweg rijdt u door de Vallei van de Pijlpunten. In Cachí overnacht u in een mooi boutiquehotel en u kunt op uw gemak het dorpje, met de enorme cactussen, verkennen. Ook worden hier pepers verbouwd, welke in de zon te drogen worden gelegd, een kleurrijk gezicht!

Dag 4: Rijden naar San Lorenzo (170km)

U vervolgt uw weg richting Salta, via Ruta33. Ook hier zijn weer delen onverhard, maar u bent intussen al een volleerd “ripio”-rijder geworden. Onderweg rijdt u langs de rand van het Nationale Park Los Cardones, helemaal vol met cactussen. Maar het mooiste deel van de route is ongetwijfeld de Cuesta del Obispo, met zijn talloze haarspeldbochten. Uiteindelijk rijdt u over de rondweg Salta langs de stad zelf en komt aan in het dorpje San Lorenzo, waar we één van de beste B&B´s van Argentinië voor u reserveren, gerund door de enthousiaste Alex en Rijkje.

Dag 5: Vrije dag San Lorenzo

Een vrije dag in San Lorenzo, om bijvoorbeeld de stad Salta te bezoeken, een leuke stad waarbij je met een gondelliftje naar de berg San Bernardo kan voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Wilt u ook wat meer weten over de cultuur, stap dan het interessante MAAM-museum binnen dat aan het centrale plein ligt.

Dag 6: Vrije dag San Lorenzo

De groene omgeving van San Lorenzo leent zich prima om te wandelen of fietsen in de omgeving. Maar u kunt ook met de auto langs een deel van het spoor van de Tren de las Nubes rijden, tot aan het beroemde Polvorilla viaduct. Dit ligt boven de 4.000 meter hoogte, wel iets om rekening mee te houden.

Dag 7: Rijden naar Tilcara (210km)

U zoekt het nog wat hogerop vandaag en rijdt verder noordwaarts. De bergweg La Cornisa voert door een nevelwoud, waardoor alles er bijzonder groen uitziet. U rijdt langs typisch Zuid Amerikaanse dorpjes als Volcan, Timbaya en Maimara, tegen prachtig gekleurde bergen. Uw bijzondere posada is het eindpunt van vandaag.

Dag 8: Vrije dag Tilcara

Vanuit het sfeervolle Tilcara heeft u alle mogelijkheden om het noorden van Salta verder te verkennen. Rijd bijvoorbeeld nog verder noordwaarts, naar Humahuaca waar een grote markt gehouden wordt. Onderweg kruist u dan de Steenbokskeerkring. Als het niet geregend heeft, kunt u ook Iruya bezoeken (vraag in het hotel of de weg begaanbaar is), dat tegen een steile bergwand is gebouwd.

Dag 9: Vrije dag Tilcara

Nog een vrije dag, waarbij we aanraden om via Purmamarca en de hoge bergpas (tot boven de 4.000m) naar de Salinas Grandes te rijden. Deze compleet witte wereld is de op één na grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika. Het dorpje Purmamarca zelf is ook zeker een bezoekje waard, gelegen tegen de Berg van de Zeven Kleuren.

Dag 10: Terug naar Salta, auto inleveren (200km)

U rijdt terug naar Salta en levert de auto weer in op het vliegveld of busstation. Uw Argentijnse fly-drive avontuur zit er helaas weer op.

Met onze fly-drive in het noordwesten van Argentinië heeft u het beste van twee werelden. U heeft vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder. Vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

De prijs voor deze reis is inclusief:

  • 9 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Salta, categorie C (Chevrolet Prisma sedan of vergelijkbaar), incl. GPS en vrije kilometers, eventuele tweede chauffeur en verplichte verzekeringen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Salta (per vliegtuig of bus), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
  • Eigen risico (ter plekke deels afkoopbaar)
  • Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag)

Trip Facts

  • 10 dagen
  • € 995 per persoon
  • Hele jaar, maar in dec/jan/feb meer kans op regen