Fly-drive Merengebied Chili

8 Days

Samenvatting fly-drive Merengebied Chili:

Met onze fly-drive in het Merengebied van Chili ligt de nadruk op prachtige meren maar ook op imposante vulkanen. Uw fly-drive begint op het vliegveld of busstation in Puerto Montt, waar u de huurauto ontvangt. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in het naastgelegen Puerto Varas (3 nachten), aan het meer met de onuitspreekbare naam Llanquihue. Hierna rijdt u naar Pucón (2 nachten) aan de voet van vulkaan Villarica en aan het gelijknamige meer. De omgeving is prachtig en nodigt uit om er met de auto op uit te trekken. U besluit de fly-drive in het stadje Valdivia (2 nachten), vlakbij de kust van de Grote Oceaan in een super-de-luxe hotel. Uiteindelijk levert u de huurauto in Puerto Montt weer in.

Dagschema fly-drive Merengebied Chili

Dag 1: Ontvangst huurauto Puerto Montt, rijden naar Puerto Varas (20km)

Bij aankomst op het vliegveld of busstation van Puerto Montt ontvangt u de huurauto voor de komende dagen. U rijdt vervolgens naar uw prachtige hotel, tussen Puerto Varas en Llanquihue direct aan het meer. De rest van de dag heeft u vrij om alvast de omgeving te verkennen. Of geniet van het uitzicht op het meer en de vulkanen, zittend aan de waterkant.

Dag 2: Vrije dag omgeving Puerto Varas

Natuurlijk is Puerto Varas leuk om de hele dag door te brengen, maar we raden u aan om er ook met de auto op uit te trekken. Zo kunt u richting de vulkaan Puyehue rijden, waar zich een thermenhotel bevindt. U kunt een dagkaart kopen voor gebruik van de faciliteiten van de thermen en het luxe hotel. De vulkaan zorgde enkele jaren geleden nog voor grote problemen in met name het Argentijnse merengebied.

Dag 3: Vrije dag Puerto Varas

Ook een mooie dagtocht is een bezoek aan Isla Chiloe. Het grote eiland is met name bekend vanwege de ontelbare houten kerkjes. De overtocht duurt een klein half uurtje en de huurauto kan uiteraard mee op de boot. Of rijd naar kleine kustplaatsjes om superverse vis en zeefruit (de beroemde mariscos) te eten. U vindt hier vele kleine en niet-toeristische restaurantjes.

Dag 4: Rijden naar Pucón (310km)

Vandaag rijdt u noordwaards via de snelweg (onderdeel van de beroemde Panamericano) naar Pucón. Maar nog leuker is de route binnendoor, via dorpjes als Panguipulli en Lican Ray. Het gloednieuwe boutiquehotel ligt op loopafstand van het uitgaanscentrum vol restaurants en barretjes.

Dag 5: Vrije dag omgeving Pucón

Pucón zelf is een vriendelijk stadje, aan de voet van de (actieve) Villarica vulkaan. Het is mogelijk om deze vulkaan te beklimmen, maar doe dit alléén onder begeleiding van een goede lokale gids. Ook aan het Villaricameer is het heerlijk toeven of bezoek één van de vele thermen. De meest indrukwekkende qua ligging zijn de Termas Geometricas, die in een kloof midden in het bos liggen. Een unieke ervaring!

Dag 6: Rijden naar Valdivia (160km)

Na al het meren- en vulkanengeweld rijdt u weer zuidwaarts, maar nu richting de kust naar het stadje Valdivia. Geen vulkanen meer, maar wel een mooi stadje met een opmerkelijke (vis)markt. En pas op dat u niet over de zeeleeuwen struikelt, die waggelen soms gewoon over de weg! Vanaf de kade bij de rivier kunt u ook vaak roeiteams zien trainen. Uw 5 sterrenhotel ligt in ligt uiteraard aan het water.

Dag 7: Vrije dag Valdivia

Ook in Valdivia heeft u een geheel vrije dag. Loop eens over de bijzondere vismarkt in het centrum, bekijk de zeeleeuwen of bezoek kleine kustplaatsjes. Hier wordt de verse vis in de middag binnengebracht door de lokale vissersbootjes. Ook kunt u een bootexcursie boeken bij de kade, bijvoorbeeld langs eilandjes in de riviermonding, of juist stroomopwaarts richting een mooi natuurgebied.

Dag 8: Rijden naar Puerto Montt, huurauto inleveren (215km)

U rijdt weer terug over de Panamericana naar Puerto Montt, waar u de huurauto inlevert.

Met onze fly-drive Puerto Montt en omgeving in het Merengebied van Chili heeft u het beste van twee werelden. U heeft vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder. Vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

De prijs voor deze reis is inclusief:

  • 7 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Puerto Montt, categorie C (Mazda 3 sedan of vergelijkbaar), incl. vrije kilometers, eventuele tweede chauffeur en verplichte verzekeringen

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Puerto Montt (per vliegtuig, of bus), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
  • Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag)
  • Eigen risico (ter plekke afkoopbaar)
  • GPS is op aanvraag, ter plekke te betalen en kan niet vooraf worden gegarandeerd

Trip Facts

  • 8 dagen
  • € 995 per persoon
  • Oktober tm april