Fly-drive noord Chili

10 Days

Samenvatting fly-drive noord Chili:

Voor deze fly-drive noord Chili vragen we een flexibele instelling van u, want u komt op bijzonder verlaten plaatsen (tot spooksteden aan toe). U ontvangt uw huurauto in Calama rijdt naar het noorden, via La Tirana waar u op een bijzondere plek overnacht (2 nachten). Hierna rijdt u naar het gehucht Cariquima (1 nacht) om vervolgens dwars door de parken Isluga, Las Vicuñas en Lauca naar Putre (2 nachten) te rijden. Na de “ontberingen” van de altiplano zakt u af naar de kust. Hier ligt de stad Arica (2 nachten) waar we een heerlijk hotel op het strand reserveren. Via La Tirana (1 nacht) rijdt u weer terug naar Calama (1 nacht) om de huurauto in te leveren.

Dagschema fly-drive in het verlaten noorden van Chili

Dag 1: Ontvangst huurauto, rijden naar La Tirana (340km)

U ontvangt uw huurauto in Calama. Vervolgens rijdt u noordwaarts richting La Tirana, dwars door het Nationale Park Pampa del Tamarugal. Hier in de buurt hebben we een bijzonder onderkomen voor u gereserveerd, met een alleraardigste ontvangst. U bevindt zich in de streek waar de speciale Limones de Pica vandaan komen, voor de beste Pisco Sour.

Dag 2: Vrije dag omgeving La Tirana

Vandaag heeft u vrij om er op uit te trekken in de omgeving. Erg bijzonder is de Salar en Laguna de Huasco, bezoek deze prachtige omgeving zeker! Met uw 4×4 geen enkel probleem.

Dag 3: Rijden naar Cariquima (210km)

U gaat vandaag de hoogte in en rijdt naar het gehuchtje Cariquima, waar we “het beste” hotel voor u reserveren. Als u niet rekent op warm water en 24 uur electriciteit, dan kan het alleen maar meevallen… want warm water is er meestal wel en de electriciteit werkt ook wel eens. Stop onderweg zeker bij Oficina Humberstone, dat op de Unescolijst staat. Een typisch spookstadje van de omgeving, waar de mijnwerkers van de ene op de andere dag het stadje verlaten lijken te hebben. Heel bijzonder om hier een uurtje rond te lopen.

Dag 4: Rijden door 3 natuurparken naar Putre (220km, grotendeels onverhard)

De mooiste rit van deze fly-drive voert vandaag door maar liefst 3 natuurparken: Nationaal Park Volcán Isluga, Natuurreservaat Las Vicuñas en Nationaal Park Lacua. De weg is bijna geheel onverhard, dus hard rijden raden we af. U zult er zeker de hele dag over doen (inclusief fotostops). Wees goed voorbereid en koop in Calama alvast bidons voor extra brandstof (er zijn geen tankstations onderweg). Sla ook wat eten en flessen water in voor noodgevallen, mobiel bereik is er onderweg immers niet. Net buiten Putre boeken we een prima lodge, om bij te komen na alle “ontberingen” van de Chileense altiplano.

Dag 5: Vrije dag Putre

U kunt vandaag met de auto nogmaals het Nationale Park Lauca bezoeken. Zo heeft u wat meer tijd heeft voor het maken van foto´s in deze bijzondere omgeving. Of rijd naar Suriplaza, met zijn bijzondere kleurenspectrum, wat goed is voor vele foto´s. Nog een prachtige bestemming is Lago Chungará. In de lodge kunnen ze u van goede tips voorzien. Hier ziet u ongetwijfeld vizcachas, die op chinchilla´s lijken en hier in grote getalen voorkomen. Verder ziet u vele vogelsoorten en uiteraard flamingo´s bij de lagune. Ook de Vicuña´s zult u zeer waarschijnlijk tegenkomen en wellicht ook alpaca´s en lama´s.

Dag 6: Rijden naar Arica (150km)

U verlaat de hoogvlakte en rijdt in slechts 150km naar zeeniveau, naar de kuststad Arica. De stad wordt door de inwoners “Stad van de Eeuwige Lente” genoemd, het is er bijna altijd lekker lenteweer. Het is een moderne stad, maar biedt ook een interessante mix van de quechua indianencultuur. Uw hotel kon niet beter gelegen zijn, slapen met de deur open, letterlijk op het strand!

Dag 7: Vrije dag Arica

Na de “ontberingen” van de afgelopen dagen is het goed rusten aan het strand bij uw hotel. Of bezoek bijvoorbeeld de grotten van Anzota, op enkele minuten rijden van de stad. In het centrum zelf is het prima toeven, met name rond het centrale plein. Of bezoek één van de vele andere stranden, zoals El Laucho en La Lisera. Er wordt hier ook veel gesurft in de golven, dus als u dat zelf eens wil proberen loopt dan een surfschooltje binnen.

Dag 8: Rijden naar La Tirana (300km)

U rijdt over de Panamericana (Ruta 5) zuidwaarts, richting Iquique en vervolgens door naar La Tirana. Hier wordt u weer herenigd met de eigenaars van het gezellige onderkomen van de eerste nacht.

Dag 9: Rijden naar Calama (340km)

Het laatste deel van deze fly-drive gaat weer terug over Ruta 5 naar Calama, of eventueel via de kustweg Ruta 1. In Calama overnacht u in een prima hotel in de buurt van het vliegveld.

Dag 10: Inleveren huurauto Calama

Tenslotte levert u uw huurauto op het vliegveld van Calama weer in, voor u weer verder reist. Daarmee zit deze fly-drive in noord Chili er helaas op.

Met onze fly-drive Noord Chili heeft u het beste van twee werelden. U heeft vrijheid met uw huurauto, maar wel het gemak van gereserveerde onderkomens tijdens uw rondreis per auto. Wij zorgen voor de ontvangst op het vliegveld of busstation door de verhuurder. Vervolgens rijdt u op uw eigen tempo de route, waarbij wij zorgen voor bijzondere en vaak kleinschalige onderkomens onderweg.

De prijs voor deze reis is inclusief:

  • 9 overnachtingen incl. ontbijt in met zorg uitgekozen onderkomens, altijd met eigen sanitair en vaak speciaal door ligging, sfeer, enthousiasme of prijs/kwaliteitverhouding.
  • Huurauto in Calama, Chevrolet D-Max 4x4 pickup of vergelijkbaar), incl. vrije kilometers, eventuele tweede chauffeur en verplichte verzekeringen

Niet inbegrepen zijn:

  • Vervoer van en naar Calama (per vliegtuig, of bus), overige maaltijden, entreegelden waar van toepassing (waaronder Nationale Parken), fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
  • Automaat ipv handgeschakeld tegen meerprijs en indien beschikbaar (op aanvraag)
  • Eigen risico (ter plekke afkoopbaar)
  • GPS is op aanvraag, ter plekke te betalen en kan niet vooraf worden gegarandeerd

Trip Facts

  • 10 dagen
  • € 875 per persoon
  • April tm december